/BioBoeren Achterhoek
BioBoeren Achterhoek2019-01-06T13:02:45+00:00

Bioboeren Achterhoek

Samenwerkende biologische boeren in de Achterhoek zorgen zelf voor hun afzet om hun mooie biologische producten bij hun klanten te brengen met een eigen distributiesysteem.

Het samenwerkingsverband vormt samen de BioBoeren Achterhoek en is onder de eerdere naam BPA (biologische producenten Achterhoek) opgericht in 1996. 15 biologische bedrijven zijn lid. Door de leden wordt een breed assortiment aan biologische verswaren voortgebracht: aardappels, groenten, fruit, zuivel en vlees.

Distributie

In samenwerking met het distributiebedrijf Distreko worden de biologische producten efficient vervoerd van de bioboeren naar de klanten. Dat scheelt veel kilometers en dat scheelt ook in de kosten.

Gezond landschap

Het logo van BioBoeren Achterhoek stelt een kiempje voor, dat staat voor het initiatief dat de BPA destijds genomen heeft om als producenten zelf het heft in eigen hand te nemen bij de afzet van de producten. Doel van BioBoeren Achterhoek is om de producten zoveel mogelijk in de omgeving af te zetten, zonder de tussenschakel van een groothandel. Met dit initiatief is een ‘kiem’ gelegd voor structurele ontwikkeling van de biologische landbouw in de Achterhoek.

Door producten te kopen van BioBoeren Achterhoek draagt u bij aan een gezonde landbouw, mooi en biodivers landschap en krijgt u zelf lekkere en gezonde producten.

Alle bioboeren

Alle Bioboeren