Project Description
Op onze biologische boerderij in Lettele houden we runderen van Oudhollandse rassen, vooral Brandrode runderen. Ze grazen op natuurlijke weides met klavers en kruiden. Een goed leven voor de dieren, werken met de natuur, en veel aandacht voor biodiversiteit zijn belangrijke punten in onze bedrijfsvoering. Dat proef je terug in onze heerlijke zuivelproducten en het uitgebreide vleesassortiment.
De Brandrode runderen grazen op diverse plekken in het landschap rond Deventer. Onder meer in de uiterwaarden van de IJssel en rond de Douwelerkolk tussen Deventer en Schalkhaar.
Melk, kaas
Een deel van de melk van onze runderen verwerken we zelf (Suzette doet het) op ambachtelijke wijze tot heerlijke zuivelproducten als volle yoghurt en hangop. De Hollandsche Meesters verwerken onze melk tot Klein Swormink Kaas. Ook die kunt u in onze winkel vinden.
Vleespakketten
Regelmatig laten we een Brandrood rund en/of een varken slachten om het biologisch geproduceerde vlees rechtstreeks aan de consument te verkopen. Om vlees (diepgevroren) te kopen, kunt u bij ons terecht iedere vrijdag van 16 tot 19.30 uur en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.
Er zijn diverse vleespakketten mogelijk. Hebt u belangstelling voor vlees van Brandrood rund of varken? Stuur dan een mail naar info@kleinswormink.nl. Dan informeren we u over de mogelijkheden. U kunt zich ook aanmelden voor onze maillijst dan houden we u regelmatig op de hoogte van het aanbod en nieuwtjes rondom ons bedrijf.
Vakantiewoning
Recent hebben we een van de karakteristieke gebouwen op het erf van onze boerderij grondig onder handen genomen. De voormalige varkens- en kalverenstal is nu een luxe vakantiewoning voor vier personen. Voor informatie of boekingen, bel (0570 – 541496) of mail ons.
TAGS
Biologisch zuivel, biologisch vlees van eigen runderen, natuurboeren, vakantiewoning