Tuinderij Rafelder2019-01-06T11:51:21+00:00

Project Description

  • Biologische Tuinderij Rafelder

Angela Pruys en Hans Bals en wonen en werken sinds 1996 op onze biologische tuinderij. We telen biologisch vanuit respect voor natuur en milieu. Onze tuinderij ligt in het zuidoostelijk deel van de Gelderse Achterhoek in het buurtschap Rafelder (gelegen midden in de driehoek Doetinchem-Ulft-’s Heerenberg). Wij telen op vruchtbare rivierklei. Onze teelten zijn heel divers: wortels, komkommers, tomaten, uien, aardappels, sla, prei, radijs etc. Verder hebben we een eigen boomgaard en rapen we de eieren van onze loslopende, biologisch gevoerde kippen. Wij proberen zoveel mogelijk onze producten rechtstreeks aan de klant te verkopen: in onze eigen winkel aan huis en op enkele markten. Daardoor kennen wij de wensen van onze klanten en kennen zij de achtergrond van onze producten.

Bed & Breakfast & Groepsaccomodatie

Omdat we in de mooie Achterhoek wonen en trots zijn op ons bedrijf, zijn we in 2010 een Bed & Beakfast gestart. Op die manier kunnen niet alleen wij, maar ook onze gasten genieten van de fraaie omgeving. Als speciaal Bed & Breakfast-verblijf hebben we het oudste gebouw op ons erf, een 300 jaar oude rietgekapte veeschuur, volledig milieu- en klimaatvriendelijk verbouwd. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van leem en aardwarmte. In datzelfde gebouw ondernemen we ook verschillende activiteiten in het kader van natuureducatie.

Biologische boerenmarkten

Rafelder is ook te vinden op de markten:
dinsdag: Doetinchem (van 8.30-13.00 uur);
zaterdag: Nijmegen, Klefsensbos (van 8.30-14.00 uur).

Assortiment marktkraam:
Breed biologisch groente- en fruitassortiment van citrusvruchten en bananen tot Hollandse seizoensgroenten; Noten; Olijven; Eieren.

Actueel Aanbod

Tuinderij Rafelder

CONTACTPERSONEN
Angela Pruys en Hans Bals

TELEFOON
0315-341220 / 06-55131514

ADRES
Driekoningenweg 1
7075 DX Etten

OPENINGSTIJDEN BOERDERIJWINKEL
dinsdag van 19.00-20.00 uur;
woensdag van 14.00-17.00 uur;
zaterdag van 10.00-15.00 uur.
In de maanden juli en augustus zijn ze op dinsdag gesloten

PRODUCTEN BOERDERIJWINKEL
Breed biologisch groente- en fruitassortiment van citrusvruchten en bananen tot Hollandse seizoensgroenten; Brood en gebak; Beperkt droogwarenassortiment (deegwaren, koekjes, meel, broodbeleg etc.); Vlees (via de biologische vleesboerderij ‘Laan van Wisch’ uit Hengelo, Gelderland); Eieren (biologisch, van eigen vrijlopende kippen); Zuivel en kaas.

icon-car.pngFullscreen-Logo
Rafelder - Etten

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Rafelder - Etten 51.896300, 6.329810 Rafelder

TAGS
Tuinderij Rafelder, Breed biologisch groente- en fruitassortiment van citrusvruchten en bananen tot Hollandse seizoensgroenten; Brood en gebak; Beperkt droogwarenassortiment (deegwaren, koekjes, meel, broodbeleg etc.); Vlees (via de biologische vleesboerderij ‘Laan van Wisch’ uit Hengelo, Gelderland); Eieren (biologisch, van eigen vrijlopende kippen); Zuivel en kaas.