Vrienden van Velhorst2021-04-06T22:04:28+00:00

Project Description

  • Vrienden van Velhorst_gemengd biologisch bedrijf_Lochem
  • Vrienden van Velhorst_gemengd biologisch bedrijf_Lochem

Met ons bedrijf op Landgoed Velhorst leveren we gezonde biologische producten en we dragen bij aan een gezonde bodem voor nu én in de toekomst. We willen een voorbeeldbedrijf zijn voor duurzame landbouw.

Natuurboer

Arjen wil samen met Natuurmonumenten de komende jaren toewerken naar herstel en versterking van de biodiversiteit die past bij het kleinschalige landschap van Velhorst en de ligging in het dal van de Berkel. Met akkerbouw op de hogere gronden en veeteelt op de lagere, nattere gronden. Aandacht voor een gezond bodemleven, variatie in akkergewassen met ruimte voor akkerkruiden en bloemrijke graslanden. Met onderwijs hoopt Arjen vele studenten en andere boeren te inspireren voor een duurzamere vorm van landbouw.”

Vrienden van Velthorst

We betrekken, verbinden en inspireren burgers en maatschappij bij onze natuurinclusieve landbouw. Het landgoed in het Berkeldal leent zich bij uitstek voor een extensieve vorm van landbouw. De laaggelegen gronden voor het houden van vee en de hogere gronden voor de teelt van verschillende gewassen, waarvan graan zo’n tweederde van het bouwplan uitmaakt. Ook de aanleg van bloemrijke akkerranden voor het aantrekken van nuttige insecten en het verbinden van landschapselementen behoort tot de bedrijfsvoering.

Vrienden van Velhorst

CONTACTPERSOON
Winny van Buuren

TELEFOON
06-304 755 78

ADRES
Velhorst 6
7241 TB Lochem

ASSORTIMENT WEBWINKEL
verschillende soorten aardappelen, koolzaadolie, seizoensgroenten, havermout, muesli, volkorenmeel, tarwebloem, parelgerst, quinoa, rundvlees

icon-car.pngFullscreen-Logo
Vrienden van Velhorst

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Vrienden van Velhorst 52.157914, 6.335453 Vrienden van Velhorst

TAGS

landbouw, veeteelt, verkoop producten